ELS “MINI MONS”, UN NOU ESPAI AL LABORATORI

Recordeu el racó del laboratori anomenat “IMAGINARE”? En una entrada del blog en el que us explicàvem el funcionament del laboratori, us dèiem que aquest racó està dirigit a imaginar històries a partir del contacte amb elements naturals. En ell, originàriament hi havia una caixa plena de terra per manipular. A partir d’ara, a més d’una caixa plena de cafè i una altra plena de pasta per manipular, aquest espai l’ocuparà un “mini món”. (en anglès, small world )

collage

I què són els “mini mons”? Doncs són unes provocacions al joc que estan estretament lligades amb el joc simbòlic. Consisteixen en la representació de diferents escenes de la vida real però a escala petita, barrejant elements naturals amb jocs i ninots en miniatura tipus “playmobil” o cases de nines. A més a més, també constitueix un espai de joc sensorial, ja que s’hi poden combinar una gran quantitat de materials, i fins i tot convertir-lo en un joc científic. De fet, els materials no han de ser pas res excepcional; només calen molta imaginació i ganes de reciclar.

El primer “mini món” amb el que ens estrenem és el de la granja. Ho sabeu oi, que molt aviat en visitarem una, de granja? Es diu “la Fageda” i allà s’hi produeixen i s’hi venen iogurts!

collagejugant

Més endavant, aquest mini món anirà prenent noves formes i es convertirà en altres mons: de la construcció, del bosc, del mar… Us en mostrem possibles exemples: 

collagealtresminimons 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s