CONSTRUÏM UNA CABANYA AL BOSQUET

Avui volem presentar-vos el projecte dels Dracs Vermells. En un primer moment ens vam interessar pel tema de les coves, però parlant i parlant vam acabar decidint fer el treball sobre les cabanyes.

Un dia, després de moltes converses, vam tenir una idea:

I si construïm una cabanya al bosquet? Però com ho fem? Quins materials necessitem?  Vam fer un primer intent però ens vam trobar amb uns quants dubtes…

primeres cabanyes

Sobretot, ens vam adonar que necessitàvem que la cabanya fos prou alta perquè hi poguéssim cabre-hi tots a dins. És per això que la Núria ens va proposar que ens mesuréssim l’alçada amb una cinta mètrica.

collage ens medim 3

collage metro pati

Un cop vam tenir els materials necessaris i comptant amb l’ajuda i assessorament del personal de “Joviobres”, vam haver de realitzar diverses tasques: vam netejar les canyes de fulles i les vam tallar a la mida que necessitàvem i vam polir les fustes que servirien d’estructura amb paper de vidre per eliminar el risc de clavar-nos estelles.

collage tellem canyes

collage canyes 2

collage posem canyescollage llimem estructura

A més, les nostres mestres van afegir-hi una gran tela per fer de teulada i vam retallar i decorar llargs trossos de tela que servirien de cortines per la nostra nova construcció.

collage tallem teles

collage pintura dits

Només faltava afegir un toc amb la decoració. I si hi posàvem les floretes que vam plantar ja fa mesos pel voltant? Tatxaaaaan! Aquest n’és el resultat:

collage flors

Com que hem treballat molt, ara som els primers de tenir cura d’aquest nou espai. El compartirem amb tots els companys del Parvulari, però com que volem assegurar-nos que ningú el malmeti, hem decidit redactar unes normes i passar classe per classe a explicar-los-les a la resta de nens i nenes per tal que tinguem cabanya per molt de temps.

collage explicacions

Gràcies a aquest projecte, hem après un munt de coses, entre elles a treballar en grup i respectar les opinions dels altres. Hem après a fer hipòtesis amb la tècnica de l’assaig-error i ens hem endinsat en el món dels números, parlant els metres i centímetres. Però sobretot hem viscut el nostre projecte, tocant i experimentant.

Esperem que podem gaudir tots junts de la nostra creació!

 

Anuncis

One thought on “CONSTRUÏM UNA CABANYA AL BOSQUET

  1. Quina gran idea i una bona experiència per els nanos!
    A l’Abril de EI3 li encanta que els seus companys hagin fet una cabanya!! Cada dia me’n parla!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s