FEM APARÈIXER L’ARC DE SANT MARTÍ

Abans de res, permeteu-nos que us situem. Som els nens i nenes d’EI4A i com a tema de projecte estem treballant l’Arc de Sant Martí.

Abans d’ahir, la Carlota ens va proposar fer un experiment. L’experiment englobava dues de les nostres temàtiques  i activitats preferides: els colors de l’Arc de Sant Martí i l’experimentació amb aigua. Es tractava de sortir a fora el pati aprofitant el dia esplèndid que feia i intentar fer aparèixer un Arc de Sant Martí sense necessitat que plogués.

Al  matí, vam sortir al pati i vam enfocar una mànega enlaire per comprovar si quan sortís l’aigua de la mànega, al creuar-se amb la llum del sol, es formava un Arc de Sant Martí. La sorpresa va ser que no ho vam aconseguir.

aigua arc1

Però no patiu, que no ho vam viure amb preocupació. Al contrari, vam aprofitar la mànega i que portàvem roba de recanvi per jugar amb l’aigua i remullar-nos. És que ja comença a fer calor, i no hi ha millor manera de combatre-la que mullant-nos amb els amics!

aigua arc11

 

Al tornar a la classe, ens vam dedicar a fer hipòtesis sobre la raó per la qual no havia aparegut l’Arc de Sant Martí. Podia ser perquè hi hagués poca aigua? O potser era per l’absència de núvols? I si el problema era que necessitàvem una mica d’ombra?…

Com que no ens havíem donat per vençuts, a la tarda vam tornar a sortir al pati. Sabeu quan vam aconseguir el nostre objectiu? Quan enlloc de projectar la mànega cap al sol ho vam fer cap a terra. Va ser llavors que va arribar el moment màgic. La llum del sol va travessar les gotes d’aigua i ens va regalar un magnífic ventall de colors vius. Quina emoció!

aigua arc2

La tècnica de l’assaig-error va ser molt útil en el nostre experiment, i ens va fer adonar que quan desitgem una cosa cal ser perseverants en el treball.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s