EXPERIMENTEM AMB LA CAPIL·LARITAT (EI4)

En el post anterior us hem explicat que a Parvulari 3 anys vam treballar la capil·laritat. El motiu pel qual les mestres van tenir la idea que treballéssim aquest fenomen, va ser que algun de nosaltres, quan parlàvem de la natura va preguntar: Com mengen els arbres i les plantes si no tenen boca?

Per tal de comprendre-ho, a EI4 les mestres ens van convidar a fer el següent experiment: Vam posar gots transparents amb aigua tenyida de diferents colors. Tot seguit, vam fer xurros amb tovallons de paper i amb ells vam construir una mena de ponts petits que comunicaven cada got amb el del seu costat.

2016-04-07

Això ens va servir per adonar-nos que l’aigua tenyida era xuclada a poc a poc pel tovalló fins arribar al punt que cada color es trobava -i fins i tot s’arribava a barrejar- amb el seu color veí. La conclusió a la que vam arribar va ser que les arrels de les plantes fan el mateix procés que els tovallons del nostre experiment per xuclar l’aigua i l’aliment de la terra on viuen i així poder sobreviure. Ara sí que ho hem entès!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s