LA CASETA DE GEL

L’activitat que us volem explicar avui la vàrem fer els nens i nenes de Parvulari 5 anys ja fa uns quants dies. Està inclosa en els experiments del Laboratori dels petits savis i la vam poder fer gràcies a l’ajuda de la Cati, una cuinera de l’Escola, que ens va oferir la seva ajuda.

Com a activitat prèvia a l’experiment, cada mestra va explicar el conte “la caseta de gel” -que va escriure una mestra de Primària fa uns anys- als seus dracs dins de l’aula. A partir del conte vam decidir omplir ampolles amb aigua i vam tenyir l’aigua amb colorant alimentari. Amb aquesta barreja d’aigua i colorant, vam omplir les glaçoneres i tot seguit vam anar a la cafeteria a demanar a les cuineres si ens les podien guardar dins del congelador. L’endemà les vàrem anar a buscar per comprovar què havia passat: l’aigua s’havia convertit en gel!!!

Amb els glaçons que vam obtenir, entre tots vam construir un igloo. Després, vam jugar amb els glaçons…i quina sorpresa!!! Mentre jugàvem, el glaç s’anava tornant a convertir en aigua, i al fons de les glaçoneres, s’hi acumulava el colorant que havíem afegit. I si hi sucàvem els dits, els dits pintaven!

Amb aquesta activitat, a més de fer un treball de ciència, vam tenir l’oportunitat de conèixer un espai de l’escola amb el que no tots estem familiaritzats, la cafeteria de l’Escola.

EI5A:
collageanna

EI5B:collagefem un iglu

EI5C:COLLAGE FEM UN IGLÚ

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s